Nieuwetijdskinderen ...  
Waar heb je het over?

No worries - Start Hier

De nieuwe kinderen

Nieuwetijdskinderen zijn geboren met een andere energie. Ze verwerken informatie anders en reageren anders op prikkels. Het zijn kinderen die net een beetje anders zijn.


Vaak zijn het kinderen die sensitief zijn, dingen heel snel oppikken en heel sterk aanvoelen of overnemen wat de sfeer is of wat anderen voelen. Voor wie 'normale' of oude manieren vaak niet goed werken, of juist averechts. Soms lijkt het op, of krijgen ze een diagnose AD(H)D of autisme.

Van zwart-wit naar full HD

De meeste mensen leven in hun hoofd. Het grootste verschil met de nieuwe kinderen is dat ze niet alleen in hun hoofd willen leven. Het is alsof de wereld nu in zwart-wit is - mentaal, en zij in full HD kleur leven, multi-dimensioneel.  


Ze zijn kind maar hebben ook een sterke connectie met hun innerlijke wijsheid en ziel. En kunnen soms verrassend wijze dingen zeggen of heel scherp observerend zijn.Nieuwetijdkinderen verwerken informatie anders


Ze ervaren veel meer dan alleen de vijf menselijke zintuigen - dus krijgen veel meer input en prikkels binnen. En ze verwerken informatie sneller.

Al die extra input leidt nogal eens tot overprikkeling en overstuur zijn of heftige uitbarstingen.
School is vaak saaaai, soms zijn het echte dromers, vaak creatief. Sommigen zijn hoogbegaafd. Vaak erg intuïtief.

Ze hebben een sterke innerlijke weerstand tegen oude systemen die alleen zwart-wit en mentaal zijn. Dat levert wel eens uitdagingen op: 


School kan een uitdaging zijn, straffen en oude manieren van opvoeden werken vaak juist averechts en van een reguliere, mentale 9-5 baan worden ze meestal niet echt gelukkig.

Nieuwetijdskinderen leren zich soms aan te passen aan de zwart-wit, mentale wereld en parkeren hun multi-dimensionaliteit totdat ze ouder zijn en het veilig voelt daarvoor. Maar altijd houden ze ergens op de achtergrond dat innerlijke gevoel dat ze anders zijn.Nieuwetijdskinderen hoeven geen kinderen te zijn


Misschien als je dit leest, herken je jezelf er ook in en ben je een van de pioniers die al eerder als nieuwetijdskind geboren was.

Er valt veel te vertellen over nieuwetijdskinderen. Elk kind is anders en elk nieuwetijdskind is anders. Maar dit geeft alvast een beetje een indruk. Je vindt op deze website en in de cursussen allerlei informatie, tips en resources om je kind te ondersteunen.

Bijvoorbeeld hoe je:

  • Beter kunt begrijpen wat je kind voelt en ervaart. Waarom je kind bepaalde reacties heeft en hoe je daar mee om kunt gaan op een rustige, compassievolle en effectieve manier.
  • Meer verbinding kunt ervaren met je kind in je dagelijks leven, niet alleen als ouder & kind maar ook als ziel in jullie soul connectie.
  • Je kind kunt helpen omgaan met heftige gevoelens en prikkels. Hoe je die weer los kunt laten, kunt ontspannen en zo bijvoorbeeld makkelijker kunt inslapen en doorslapen.
  • Eigen patronen vaak door je kind gespiegeld worden in zijn of haar gedrag. En hoe je dat inzicht kunt gebruiken om niet alleen meer rust & harmonie tussen jullie te ervaren maar ook zelf kunt groeien.
  • Je kind kunt helpen opgroeien met zelfvertrouwen en zelfkennis

Soul-Sessies voor kinderen

Als je graag meer inzicht wilt in de innerlijke wereld van je kind is een Soul-Sessie misschien iets voor jou.
Klik hier om er alles over te lezen.

FreeHappyKids:
Meditaties & Energy-Tools voor kinderen

Gevoelig, temperamentvol of nieuwetijdskind?

Ontdek praktische tools en effectieve meditaties die je kind ondersteunen en helpen in balans te zijn

  • Prikkels loslaten van een drukke dag
  • Een hoofdje vol gedachten tot rust laten komen
  • Makkelijker inslapen en doorslapen 
  • Eigen gevoelens beter leren kennen

Meer resources

Wil je graag verder lezen? 
Als je benieuwd bent naar mijn eigen verhaal, kun je dat lezen op deze About pagina.

Hieronder vindt je een aantal artikelen die je misschien interesseren. 

Sensitieve & Nieuwetijdskinderen artikelen

Video's, Meditaties & E-books

Op deze pagina met free resources vind je video's, geleide meditaties en e-books.


Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief (klik hier) dan blijf je op de hoogte van alle nieuwe artikelen, video's, cursussen en andere avonturen.

Wat anderen zeggen

"Leony is like a big breath of fresh air. With such clarity and deep compassion. She comes highly recommended!"


Danielle Garcia  
Author, Counselor, Sensitive kids expert & Founder Intuitive Angels

"Leony heeft een unieke kijk op kinderen, opvoeding en ouderschap waarin kinderen en ouders écht gezien worden. Ze ziet direct wat er nodig is zodat je de balans terug kunt brengen in jezelf, bij je kind en in je gezin. Alles wat ze zegt kun je direct toepassen. Uniek, helder, liefdevol en ontzettend praktisch!"


Irene Langeveld, MSc
HSP coach bij IreneLangeveld.nl & Orthopedagoog

"Leony heeft een fantastisch talent om ingewikkelde concepten over het leven en mens zijn eenvoudig over te brengen met helderheid en humor. Beter dan in elke opleiding die ik gehad heb."


Marcy Claire, MSc
GZ Psycholoog & mama van 3 nieuwetijdskids

Copyright Life Beyond Awakening  2019     Algemene Voorwaarden     Privacy Beleid     Contact